Snart åker vi :)

Jajemen, ska bara duscha och fixa mig i ordning.
Hoppade lite med Kim nu på förmiddagen, jättefin var hon. Hade två oxrar på ena långsidan med 18 m mellan, sen hade jag ett räcke på medelinjen och två "sockerbitar" med nio meter mellan på andra sidan. Hon var jättefin, tänkte på att jag skulle störa henne så lite som möjligt och låta henne verkligen använda sin galopp. Det fungerade jättebra och jag hittade bra distanser fram till hindrerna. Avslutade med att hoppa lite på LA höjd utan problem :)

Har fått svar från uppfödaren också, och hon var jättepositiv :D Ska svara på det nu.

Packat

Nu har jag packat klart inför helgen, så bli så jäkla kul. Laddat upp med böcker och musik för den långa bilturen som väntas, men jag brukar inte ha några problem med att sova, så det är antagligen det jag kommer göra mest :)



En bra dag

Tänkte skriva ett inlägg som låter lite gladare än det som jag skrev igår, haha, men gårdagen var verkligen seg så. 
Kom in från stallet för en stund sen, red Kim i ridhuset. Tränade väl inget speciellt, checkade så att allting fungerade, gas och broms, sidvärts, yttersidorna osv. Hon var iaf jättefin, i galoppen tänkte jag verkligen på att jag skulle rida med mer ben och sits än med hand, blir ju lätt för mycket hand när man har en lite piggare häst. Men det gick väldigt bra, fick en väldigt stor och luftig galopp, härlig känsla!



En ganska osmickrande bild på en nöjd Kim efter dagens dressyrpass :)

När jag kom hem från skolan idag så kollade mamma på Sprint VM, även fast jag aldrig riktigt förstått grejen med längdskidor så fastnade jag framför TV. Herrarnas final var ruskigt spännande, slutade med svenskt guld iaf, heja Sverige och Marcus Hellner! Man blev riktigt imponerad när man såg hur han drog ifrån Northug och de andra, helt överlägsen :)



En annan rolig sak är att jag mailade en kennel igår angående valp, ska nämligen köpa hund till sommaren. Så nu hoppas jag på svar så fort som möjligt!



En sån här hund är det jag ska köpa, en welsh corgi pembroke :)

Kallt som satan!

Som rubriken lyder, -28 i morse när jag gick upp, var väldigt nära att gå och lägga mig igen kan jag säga. Eftersom det var så kallt så lät jag Kim vila, så det har väl inte hänt så mycket intresant idag, fick kakla i skolan idag, det var kul. När jag kom hem kollade jag på scrubs och spenderade eftermiddagen inomhus, ett undantag var när jag kvällsfodrade hästarna och den korta utevistelsen räckte gott och väl. Nu ska jag städa mitt rum eftersom det ser ut som ett helvete, eller rättare sagt, min säng ser ut som ett helvete, eftersom jag lägger allt på den. Känns som det här blev ett väldigt roligt och innehållsrikt inlägg. Hejdå.

Bilder från Högbo






Göteborg horse show



Ska jag, mamma, Mathilda och Angelica till i helgen, ska bli så kul! Har längtat efter det jättelänge nu :)
Såklart ska jag ju gå på mässan och saker jag tänkte kolla efter är:



Ett nytt schabrak, märke eller färg vet jag inte.



En långärmad skjorta, har ingen nu, och det är så jobbigt att rida med kavaj när det är varmt.



Nya tyglar! Ett måste, de jag har nu tycker jag inte alls om sen så matchar de inte tränset så bra. 
Så jag ska kika efter ett par Dyón tyglar, bara hört bra om dem, gillar det där med att plupparna sitter tätare än på vanliga tyglar :)




Rubrik

Inte alltid så lätt med rubriker jämt, men det var ju inget nytt så.. 

Badade isvak idag, riktigt kul faktiskt! Har aldrig gjort det förut så det var något nytt :) Lite kallt när man kom upp bara.
När jag kom hem så gick jag ut och red Kim i ridhuset, hon kändes precis lika fin som igår fast jag hade mitt vanliga bett. Tror jag fortsätter rida på det trots allt, eftersom KK-betten tydligen inte görs i hennes storlek, lite konstigt tycker jag. Galopperade inget igår så jag gjorde det idag, jäklar säger jag bara! Vilket tryck hon hade, inte att hon ville dra i väg och inte jobba, bara ett jäkla tryck i galoppen. Jag klagar inte, ska verkligen försöka fortsätta rida i den galoppen :)
Hade även tänkt att jag skulle ut och springa sen när jag var klar i stallet, men det sket sig eftersom det är typ -20 grader nu.

Ni får en gammal men sött bild på våran hund Nero :)





Sådärja!

Nu så börjar designen bli lite bättre, men den är inte klar än :)

Aja, i helgen var jag iaf hund och husvakt till två vi känner, de har 5 labradorer och bonderi så de bor på en stor gård. En av hundarna är en valp och så grymt söt och charmig, man ville bara ta med han hem! Synd att vi redan har en hane så det skulle nog inte fungera med en till. Lilleman heter han, hur duktig som helst fast han bara är 10 veckor. Han är faktiskt till salu, så om ni är intresserade av en grymt trevlig hund så kan ni slänga iväg en kommentar.
Vi hade lite som uppgift att kolla att allt på gården stod rätt till när de som skötte ladugården inte var där. Eftersom det var så kallt i helgen (-30) så frös vattnet, så två gånger pajade en vattenkopp till kalvarna. En gång när jag tittade in i kalvhuset så stod det bara och spruta vatten ut från ett rör som hade spruckit, stackars kalvarna vart helt blöta! 
Skrattade lite för mig själv när jag och Pontus var ut på sista vändan för kvällen, så gick jag in i ladugården för att fördela foder och dra lite skit. Så tänkte jag för mig själv "Vad gör jag halv elva en Lördagskväll? Jo jag är i en ladugård och drar koskit, och trivs med det" Normal 16åring alltså..  Haha :)



Är han inte söt? :D



Tillbaka till idag, red ju som sagt var Kim för första gången på en vecka. Red ganska kravlöst och hon var jättefin! Inte alls nå stel eller så. Prövade ju ett KK-bett, lite svårt att avgöra efter en gång om det är någon skillnad, men hon kändes väldigt bra i handen. Hon kan ha en tendens till att få lite hög nacke och bara dra ihop sig när hon inte har gått riktigt på några dagar, men det gjorde hon inte idag, hade väldigt mycket stöd i handen. 
Dock var bettet lite långt så jag ska byta till ett kortare, men jag vet inte om jag ska ta ett med fasta ringar eller lösa? Har ju alltid ridit med lösa ringar förut och det har fungerat bra, ibland kan hon ha tendenser till att tappa stödet lite, men idag när jag red med fasta så kändes det jättebra, men det är så svårt att veta när man bara har ridit med det en gång. Skulle vilja hoppa med ett med fasta ringar innan jag kan avgöra vad som känns bäst. 



Ja ni ser ju att det är lite långt, och där tar man ju inte ens i tygeln. Bettringarna var i största laget också. 




Hej!

Känns som att min uppdatering bara går utför nu.. Men ska rycka upp mig och blogga er i veckan, nu ska jag börja rida Kim igen efter hennes vilovecka så det blir lite mer att skriva om.
Berättar mer om helgen när jag har varit ute i stallet också, ska pröva ett KK-bett på Kim, dock hade jag fått ett med fasta ringar istället för rörliga, men det skadar ju inte att pröva. Ska även fixa min design ikväll :)

Husvakt

Blir nog ingen mer uppdatering förrens Söndag nu, ska nämligen vara hus och hundvakt i helgen, roligtroligt :)

Just nu har jag bara en såndär färdig design bara för att jag skulle byta header och lite sånt igår, så sacka internet ihop så jag kunde inte fortsätta. Men nu vet ni iaf, ha en bra helg för det ska jag ha :)

16 Februari

Idag fick Kim vila helt så jag passade på att vara med en kompis. Vi var hemma hos henne och chillade, åt semla och hade det trevligt. Kom förbi två till kompisar som hade med sig två chihuahuaor + att det redan var två hundar där, så det var 3 chihuahuaor och en till liten sak där, det var rolig och gulligt tills vi såg att någon av dem hade pissat på min jacka, men som tur var så var tvättstugan ledig så vi kunde tvätta den :) Somnade även en liten stund på hennes säng, ovanligt *hosthost*.

Nu ska jag plugga lite mätt och byggteknik och äta ostkaka, mums! Praktiskt att vi har alla läxor på datorn så man slipper ha med sig massa papper som ändå råkar försvinna på något mystisk sätt. Alltid kul att försöka övertala lärarna att papperet har egna ben och att det bara sprang ifrån mig..

Bildbomb

Här kommer lite bilder från i Torsdag när jag hoppade lite :)













Lite bilder från stallet också :)



Kim ser ganska uttråkad ut :P



Hästrumpa!



En bättre bild på förbygeln också :)

Chill dag

Släppte Kim i ridhuset idag, tycker det är ganska bra att göra då och då på vintern. Speciellt eftersom hästarna mest står still i hagen, och de kan behöva få galoppera ur sig lite fritt, utan ryttare på ryggen. Tror att Kim gillar det iaf, ser ut så när hon travar och galopperar runt i lagomt tempo med sänkt huvud och frustar ur sig. Ganska festligt att se, först travar hon fram några varv, sen galopperar hon och när hon inte orkar det mer så travar hon av och när hon är nöjd kommer hon fram till mig :) Praktiskt med hästar som motionerar sig själv, smart pownie! haha

Släppte Laman också, hon var inte fullt lika fridfull, haha, blev en hel del bocksprång! 



Gullig bild på Kimsan :)

Filmerna

LB:n, är jättenöjd med den där ritten, hade bra flyt och allting stämde. En sak jag tänkte på var att hon var väldigt lugn för att vara första klassen, annars brukar hon kunna vara ganska stutsig. Nog för att hon var väldigt fin här, men jag tror att hon måste vara lite överladdad för att vara sådär perfekt till andra klassen. Det var hon i Högbo, men då var det ju jag som klantade mig i LA:n, hade kunnat bli en riktig superrunda där annars. och ja, ni ser ju själv, hon vill inte ens hoppa och det är verkligen inte likt henne!

14 Februari

Håller på att ladda upp filmerna från helgen med det tar en jäkla tid.

Idag fick Kim vila, och det ska hon göra imorgon också. Så jag tillbringade alla hjärtansdag med min pojkvän såklart :) Vi tog en fika och sen åkte vi hem till han och kollade lite på TV, fast båda somnade, haha typiskt oss. Nu gör jag väl just ingenting mer än att vänta på att filmerna ska laddas upp, står att det är 150 minuter kvar (!!!) Brukar det ta sån lång tid? Funderar på att fixa nån ny design, tycker den jag har är lite tråkig. 



Tävling

Dålig uppdatering, jag vet, men det ska bli bättring på det.
Var ju som sagt var och tävlade idag, med blandade resultat. Första klassen var hon verkligen perfekt, allt flöt och jag kom inte fel på ett enda hinder, men såklart skulle jag få ett litet pet, verkligen otur måste jag säga! Hon var knappt i bommen.
Dock höll inte flytet i sig till andra klassen, men hon var väldigt trött och inte alls sig lik, hade inte alls det där suget på hinder hon brukar ha. Fick verkligen en urkass start med kråksprång och ett stopp, så jag valde att utgå, kändes inte som det var någon idé att fortsätta. Hittade liksom inte dom där frammåtlägena som hon trivs mest med.
Så nu ska hon få en vilovecka och bara ta det lugnt, och nästa tävling blir inte förrens om en månad, då ska hon vara fit for fight!
Men jag får kolla på första rundan och ta med mig den känslan jag hade där. Man måste ju ha motgångar för att uppskatta framgångar.
Nu ska jag fortsätta kolla på Solsidan och mysa med Pontus :) ska försöka ladda upp filmerna imorgon så ni får se.

10 Februari

Kan börja med att be om ursäkt för den bristande uppdateringen, men det var för att jag sov hos min mormor igår och jag hade ingen möjlighet att blogga. 

Igår fick Kim vila för att vi hade öppet hus i skolan för dem som ska välja gymnasium till hösten, så vi ettor var där och snickrade och höll på. Allt gick bra till jag skulle slå i den sista spiken för kvällen och såklart slår jag mig på pekfingret, så nu är min nagel helt blå och fingertoppen jätteöm! 

Idag så kom jag inte hem förrens åtta, var hos frisören. Så det var bara ut i snöstormen och rida (tur att man har ridhus!) Red inte så länge, red mycket innanför spåret och såg till att hon var med på noterna, och dte var hon verkligen! Tror hon tyckte det var skönt att få jobba ur sig lite eftersom hon fick gå in redan ett i idag. 

Imorgon ska jag ta några språng och checka lite inför helgen tänkte jag, så ska jag rida Laman lite.

Fullt fart

Har varit full fart på mig hela dagen kan man säga. Sågade och spikade hela förmiddagen, när jag slutade vid lunch drog jag ner på Friskis och körde en timmes konditionsträning och när jag kom hem red jag två hästar. Så jag sitter vid datorn med gott samvete i kväll :D

Red Kim för Annika och hon var jättefin. Eftersom hon bara har skrittat och vilat de senaste dagarna hade jag inga större förväntningar. Men när jag tog tyglarna så var allting perfekt, från början till slut, jättestadig och hade värsta bra takt i traven (den har kommit de senaste veckorna, förut så var hon ganska trippig av sig). Gjorde mycket skänkelvikningar och även tänk mot sluta, helt utan problem! Hon är bara för perfekt ibland min lilla pärla <3 

Red med den nya martingalen/förbygeln idag också, lite svårt att avgöra om det är någon skillnad att rida med den eller en vanlig stum martingal. Märks nog i hoppningen när hon går högre med huvudet. Men jag har hört att hästar ska trivas med en elastisk martingal så :) 

När jag ridit Kim hoppade jag upp på Laman och mjukade upp henne lite åt Stina, hon kändes ganska bra, fast man märker att hon inte är som när vi tävlade dressyr tillsammans, då var hon verkligen i fin! Tänkte på att hon ska vara lätt och lika jämn i munnen och att hon inte bara ska springa på när det blir jobbigt. Ska rida henne på Fredag också och forsätta lite med det jag gjorde idag.



Shopping

Idag fick Kim vila så mamma hämtade upp mig vid skolan så åkte vi direkt till Aubiose i Borlänge, såg mycket fint och fick med mig ett par nya ridbyxor, en förbygel + en martingaldel som är elastisk som jag ska sätta på förbygel, så köpte jag två nya borstar. Åkte även till kupolen och köpte nya jeans, skor och ett skärp. Så jag är supernöjd med mina grejer, även fast det bara var meningen att jag skulle ha ett par ridbyxor och jeans ^^





Pimpade ridbyxor! Sjukt snygga och sköna iaf, helt klart nya favoriter. Älskar Pikeur!

Uteritt


Skrittade ut en timme i vintersolen med Kim, hur mysigt som helst! Hon var superpigg och taktade hela vägen typ :P Tog med kameran och fotade lite grann :)













Sista bilderna var väldigt charmiga tycker jag ;)

5 Februari

Nu är jag hemma från Högbo :) Har väl inte gått sådär superbra men jag är nöjd ändå. I LB:n fick jag ett jäkla skitpet, kom lite när på en trippel så hon hoppa mest uppåt än framåt, hon var supertaggad och det var så rörigt på framridningen att jag aldrig fick henne att slappna av så hon var lite studsig. I LA:n ramla jag av, så klantigt av mig :( Kim var verkligen hur fin som helst och det var verkligen inte hennes fel! Var en linje på fyra galoppsprång lite framåt, så kom jag lite nära på första hindret så jag tänkte att jag var tvungen att trycka på som bara den för att hon skulle nå fram, men hon låg ändå alldeles för stort för att kunna hoppa av. Så jag är ändå nöjd med att hon stanna istället för att hoppa, hade antagligen bara landat på bakbommen och det vill jag verkligen inte, det visar bara att hon är klok som stannar i sådan lägen. Men de första fyra hindrerna var hon super, kunde hålla en mycket bättre galopp i den här klassen och allting flöt på tills jag klantade mig. 

Men aja, jag är nöjd med henne, hon såg så ledsen och fundersam ut när jag låg på backen, söthäst! Hoppade lite på framridningen efteråt och hon var jättefin och inte ett dugg osäker :)

Är redan laddad inför nästa helg i Heby, då jäklar ska jag inte klanta mig som jag gjorde idag!
Nu ska jag äta tårta med släkten eftersom min syster fyller år idag :)

Packat

Har smörjt och packat lastbilen för imorgon, skulle ha skrittat Kim tänkte jag, men det var så mycket snö och hon fick styltor fast hon har sulor, så hon fick vila istället. Ville inte rida något mer i ridhuset. 

Suddig bild på mig som Stina smygfotade idag i sadelkammaren :)

Dressyrträning

Idag har jag ridit för min dressyrtränare Annika, det gick super! Hon var lugn och hur mjuk som helst, kändes typ som att sväva på moln. Prövade att göra lite bakdelsvändingar, har aldrig gjort det förut, bara framdelsvändingar. Men hon gjorde det skitbra, Annika sa att hon gjorde det bättre än vad det flesta ponnyer gör på dressyrtävlingar, kul att höra! Red inte så länge och tufft, för Kim fick laser och massage tidigare på dagen. Massören sa iaf att hon var hur fin som helst i kroppen, en liten spänning uppe i höger nacke bara. Fick jättemycket beröm också för att jag stretchade henne varje dag och hon sa att det märktes, kul att höra att sådant ger resultat! :)

Nu ska jag skriva klart en filmanalys till svenskan och sen blir det att sova. Skönt att imorgon är sista dagen på kärnämnesperioden i skolan och sen blir det på med snickarbyxorna i 4 veckor!




Halvkass bild från Enköping förra året :)

Hemma

Har kommit hem från Västerås nu. Det gick jättebra, behåller min sadel, haha! :) Hon tittade, klämde, kände och mätte och kom fram till att det inte var någon idé att byta, den låg bra på henne. Så det var iaf skönt att få det kollat. Det är väl det enda jag har hunnit med idag, gick i skolan till halv tolv, två lektioner så det var inte så jobbigt. 

Nu ska jag göra läxor, tråkigt men det är ett måste..

Outfit


Såhär kommer jag se ut på Lördag :)
Kavaj: Pikeur Skarlett
Hjälm: Lamicell
Stövlar: Sarm Hippique modell 500
Benskydd: Verdedus Carbon gel
Huva: Equline
Stigbyglar: Okänt märke

Schabraket hittade jag ingen bild på, men det är ett marin Equline med Equality Line logan på :)
Skjorta blir nog min rosa Kingsland och min säkerthetsväst är en Racesafe.
Sadeln vet jag ju som sagt var inte eftersom jag ska kolla på en ny imorgon (förmodligen)
och mitt träns är ett Dyón The difference och martingalen är en Hubertus classic.





1 Februari

Red Kim idag på åkern, tycker det är så himla mysigt att rida där! Försöker rida där så ofta som möjligt, mycket roligare än ridhuset tycker både jag och Kim. Hon var iaf väldigt fin och medgörlig, även fast hon inte förstod varför hon skulle jobba i skritten när hon kunde galoppera ;P Fast det löste sig i slutet och hon jobbade på bra i alla gångarter. Har ju varit plusgrader hela dagen så det känns nästan som vår, fast det bara är Februari ?!
Tänker tillbaka på förra året då det fortfarande var -20 i Mars. Fast nu ska jag inte säga för mycket, det hinner nog bli kallt igen.. 

Har kollat startlistorna för helgen och det ser riktigt bra ut, startar sent i båda klasserna, me like!
Ska rida LB och LA, siktar på en nolla i LA, sen om det blir någon placering är bara ett plus! 







Kul med A:0 i LA, har inte ridit någon tidshoppning på henne förut, tror det kan passa henne :)

RSS 2.0