Köpa?Är jäkligt sugen på det här schabraket (Lamicell Platinum)
Snyggt, stilrent och ett överkomligt pris. Ska kolla på det när vi ska ner till Göteborg Horse show.

I can see your underwear from down here

Jajemen :) sitter här och lyssnar på Royal Republic.
Najs dag idag, skolan gick fort och jag kom hem ganska tidigt.

Red Kim i ridhuset, tränade mest lite basic grejer, typ som rakriktning, hon var fin och hur avslappnad som helst. Satt ner i traven idag, känner att det blir mycket enklare att komma åt henne i skänkelvikningarna då. Galoppen var också fin, nästan lite för lugn! Men det är skönt det också ibland, då kan man tänka på andra saker än vad man brukar. Gjorde lite tempoväxlingar, byten och tänkte på att ha med yttersidan i varje vändning. Låg en bom i ridhuset som jag galopperade över några gånger också:) Allt som allt så var jag väldigt nöjd med henne.

Efteråt så friserade jag henne lite grann, hennes man hade blivit ganska lång så jag kortade av den några cm så att jag slipper göra det sen när jag ska knoppa till helgens tävling.

Ska kanske åka och titta på två sadlar på Onsdag, en Amerigo och en Devoucoux. Hoppas verkligen att någon av dem ska passa!Isabelle min gamla C ponny, även syster till Kim :)30 Januari

Nu är jag hemma igen och ska berätta lite om helgen tänkte jag. I fredags så red jag på åkern på en gång när jag kom hem från skolan så jag hann rida innnan det var mörkt. Kim var iaf jättefin och lydig, fick sträcka ut lite på slutet det tyckte hon var kul! Anledningen till att jag inte hann blogga var att jag var tvungen att skynda mig in för att göra mig iordning innan bussen till Pontus skulle komma, så resten av kvällen tillbringades hos han med massa mys och godis :)

På Lördagen fick jag åka med pappa hem så jag kunde rida innan jag skulle till Pontus igen, red båda ponnyerna, Laman fick gå på åkern där hon fick galoppera ur sig ordentliget, jag säger bara satan vad den lilla ponnyn kan galoppera! Det roliga med att rida henne är att man kan gasa hur mycket som helst och hon sträcker ut så mycket hon bara kan och så när man sjunker ner i sadeln saktar hon ner helt ut av sig själv (så lätt är det inte riktigt med Kim).

Kim fick hoppa lite småhinder. Ett kryss på medelinjen, en linje med studs och fyra galoppsprång fram till ett litet räcke, hade även en kombination med tre små oxrar. Hon gjorde allt utan några konstigheter, hon kändes väldigt fräsch och rädd om sig så nu är jag taggad till nästa helg då jag ska göra årets första start i Högbo. Kulkul! :)

Sen kom Pontus och Jesper och hämtade mig och resten av kvällen spenderades med dom, vi satt hemma hos Pontus och chillade lite bara :)

Idag tog jag bara en promenad på 45 minuter med Kim i vintersolen, det tyckte både jag och Kim var mysigt :)
Just nu sitter jag i soffan och väntar på att världscupen ska börja på TV :)

Inte hemma

Har inte haft tid att blogga någonting är nämligen hos Pontus. Har iaf varit hem en snabbis och ridit, hoppade lite och hon var jättefin! :) berättar mer imorgon.

Slappdag!

Som rubriken lyder, har bara legat på soffan sen jag kom hem, väldigt skönt. Kim fick vila idag, blev ingen massage för henne idag heller för massören hade blivit magsjuk. Men hon skulle komma en annan dag. Har väl inte så mycket mer att säga idag, vi hörs imorgon :)

26 Januari

Red Kim idag, var meningen att jag skulle rida Laman (våran B-ponny) eftersom Kim skulle få massage idag men mamma hade tagit fel på dag så det är tydligen imorgon som massören kommer. Kim var iaf jättefin och jag fick lite samma känsla som igår galopperade även idag och galoppen var super!
En kompis var där med sin häst och skulle trava bommar/hoppa för första gången, så jag passade på att skutta över ett miniräcke några gånger. Kul med lite sånt i den vanliga dressyren ibland tycker jag! :) Hon var jätteduktig och superlydig, hade inga problem med att landa i rätt galopp heller :)

Förresten, är det inte varmt och skönt idag? Bara *host* -22 när jag red! Haha cykelstyre FTW! Det där är iaf Limelight (Laman), min gamla B ponny som Stina min lillasyster rider nu :)
Bilden är från i höstas när jag red henne lite.

Dressyrträningen..

..gick verkligen jättebra! Är verkligen nöjd med Kim.
Annica började ju rida (hon har aldrig suttit på henne) och det gick jättebra, först var nog Kim lite fundersam över vem det var som satt på henne, hon har nämligen inte haft någon annan på ryggen de senaste 7 månaderna. Men ju mer hon red ju mer avslappnad vart hon. Sen fick jag rida henne, satt ner i sadeln vilket jag gör ganska sällan, måste börja göra det mer! Fortsatte med att få henne lika jämn och avslappnad i sidorna och på slutet kändes det verkligen som att sitta på en riktig dressyrhäst! Hur avslappnad som helst, skippade galoppen idag eftersom hon var så fin i traven, sen så är galoppen hennes starka gångart så det är mest traven hon behöver jobba med och eftersom hon var så duktig nöjde vi oss med det. :)

Nu ska jag bara slappa, läsa lite och lyssna på grym musik! :)Hemma

Är hemma från skolan nu och vilar lite, blir dressyrträning senare och då ska Annika rida Kim, spännande :)

Åkte på ett litet studiebesök till Byggprogrammet i Borlänge idag och tittade, de har nämligen två inriktningar som inte Falun har, Banteknik och Anläggning/mark. Båda två verkar intressanta så nu är jag ännu mer osäker på vad jag vill bli. Men det löser sig nog. Yrkerna jag har funderat på tidigare är snickare, murare och betong, svårt val där!

Mål för 2011

Tänkte lista upp mina mål/löften för 2011 för både mig själv och tillsamman med Kim.

Börjar med mig själv:

1. Ska börja träna mer, bli starkare och kunna springa längre än vad jag kan nu(Har ingen riktig koll på det just nu)

2. Bli bättre på att verkligen rida och jobba Kim mellan hindrerna.

3. VG, kanske ett MVG i Matte A.

4. Gå ner 3 kg.

5. Köpa hund.

6. Börja övingsköra

Tillsammans med Kim:

1. Starta MSV B och få jämna och felfria rundor.

2. Bli ännu mer disciplinerad i dressyren, få till sidvärtsrörelser ännu bättre (så som öppna, skänkelvikning o.s.v.) 

3. Fortsätta den fina trenden inga stopp. (Hon har aldrig stannat med mig)

4. Kvala och kanske starta MSV A (lite mer som ett drömmål)


Det var väl lite kortfattat vad jag har som mål den här säsongen, det kanske tillkommer eller faller bort någonting.
Men som det ser ut nu så skulle jag vara väldigt glad om jag har lyckats kunna bocka av alla punkter innan 2011 är slut. :)Egen träning

Idag fick Kim vila helt så då passade jag på att gymma. Tycker verkligen om att det, men jag insåg idag varför jag gör det, egentligen är det inte själva grejen att ta i som jag gillar mest, utan mer den där känslan man har efteråt när man går ut från gymmet och känner sig riktigt nöjd med sig själv!
Sen så gillar jag när man känner att man blir starkare och orkar mer, då blir det mycket roligare :)

Annars har det väl inte hänt så mycket mer idag, legat på soffan och läst typ.

Funderar på att göra ett inlägg om mina mål för i år, med både mig själv och för Kim. Mest för min egen skull, då kan man gå in senare i år och kolla vilka mål man har uppnått.Ny sadel

Kan börja säga att när det gäller sadelutprovning är jag skitdålig! Men jag har haft en liten aning om att min sadel har blivit för trång för Kim, tycker att den ligger annorlunda nu än när vi tog henne. Så jag bad en tjej som har gått en kurs i sadelutprovning att kolla på den, och mycket riktigt så var den för trång vilket har resulterat i att den ligger i bakvikt. Vilket tråkigt eftersom jag älskar min sadel! Har en Devoucoux Biarritz, verkligen hur skön som helst!Så nu ska mamma ringa till återförsäljaren av Devoucoux och höra med henne om en ny sadel. Dels ska hon få sälja våran sen så ska vi höra om hon har något annat bra hemma, märke spelar ingen roll! Tar gärna emot tips!

Mathilda som har sina hästar hemma hos oss har en Butet som vi fick prova, men den låg ännu mer i bakvikt.

Hoppning 23 Januari


Bestämde mig för att hoppa lite med Kim idag.
Här är min lilla bana jag gjorde:Hon var laddad idag och man märkte att hon bara hade skrittat går, men jag är nöjd med henne och hon kämpar på!
Hoppade inte alls högt idag, kanske runt en meter bara, men det är inte höjderna vi måste jobba på, sen är hon ju ingen unghäst längre så det sliter mest att hoppa högt. När jag red fram mjukade jag upp henne i båda sidorna med lite öppna och i galoppen stod jag upp i fältsits och lät henne galoppera på lite mer. När jag hoppade fram började jag med att hoppa på en åtta på de hinderna som står på diagonalen (den som man hoppar i höger galopp var bara en cavalettibom). Efter det fortsatte jag att hoppa linjen med kombinationen och räcket, och efter det satte jag ihop allt till en liten bana.
I början tyckte jag att hon hoppade lite flackt och mest på fart, men ju mer jag hoppade ju bättre språng tog hon. Det jag mest nötte på var linjen på långsidan, hon landade lätt i fel galopp och bytte sedan bara med fram och då vart hela galoppen fram till räcket väldigt obalanserad. Jag tyckte det var ganska svårt att reglera vilken galopp hon skulle landa i, och hon kräver att man sätter tillbaka henne ganska mycket innan byten (speciellt från höger till vänster) och då vart alltihopa väldigt ur rytm när jag gjorde det, så det resulterade i att jag kom fel på räcket. Men jag fick till linjen flera gånger så jag är nöjd! Nästa gång jag hoppar ska jag tänka extra på att hon landar i rätt galopp.
Den långa galoppsträckan efter linjen ner till det andra räcket gjorde hon riktigt bra, lyssnade på små hjälper och jag kunde hålla en jämn galopp hela vägen fram.
Stina kom in i ridhuset på slutet och tog några bilder, här är två stycken jag tycke vart ganska bra:


Ingen ridning

Idag fick Kim vila och jag är hemma hos Pontus nu, ikväll ska jag vara med två tjejkompisar så det blir ingen mer uppdatering för idag. :)

Bomövningar

Red i ridhuset idag och la ut tre bommar som på bilden ovan. Tränade på att hålla en jämn galopp och byta galopp över bommen, gick ganska bra och Kim var lugn och avslappnad. När jag travade fram red jag mycket på rakt spår lite innanför, både över bommarna och på andra sidan, tänkte på att hon skulle lägga lika mycket stöd i båda tyglarna och vara helt rak, det gïck bra. Fortsatte med samma sak i galopp och efter det red jag som i en åttvolt, en grej var att hon landade väldigt lätt i korsgalopp efter bommen i mitten om jag inte var väldigt tydlig, men hon gjorde det bra flera gånger i båda varven. Avslutade med att rida på i ett lite högre tempo och tänkte på att hålla bra tryck, detta är en sak som hon verkligen har blivit duktig på, förut hade hon tendens till att bara springa fortare om man tröck på henne men nu galopperar hon verkligen igenom kroppen bakifrån och fram, hon har även blivit mycket bättre på att komma tillbaka i galoppen och samtidigt behålla trycket.

Passade även på att sortera ut lite träns som ska säljas idag när jag hade mycket tid, putsade även lite grejer som var skitiga. En sak som jag har blivit lite fundersam över är om min sadel ligger lika bra som förut, tycker nämligen att den är lite trång vid manken typ (lite nedanför). Ska be en som är duktigare än mig på sadlar ta och titta på det.

Nu ska jag hoppa in i duschen och sen blir det mys för hela slanten resten av kvällen.


Huvudvärk

Vaknade med en fruktansvärd huvudvärk i morse så jag valde att stanna hemma från skolan. Men nu är jag pigg igen och ska rida med lillasyster sen när hon kommer hem. Just nu sitter i soffan och har fortfarande pyjamas på mig, funderar på att städa mitt rum så att det är fint tills Pontus kommer.

Kim säger hej!


Kim 20 Januari

Var duktig och gick upp innan skolan idag (Vart typ 8 så det var inte så tidigt iaf). Hoppade över cavalettin idag också och red på åkern istället, jag rider ju för det mesta när det är mörkt nu så då passade jag på att vara ute nu när jag kunde rida i ljus :) Blir ju så mycket i ridhuset den här årstiden och jag är alldeles för feg för att vara ute och rida i mörker! 
Var jättenöjd med henne, förut red jag med graman när jag red ut/var på åkern för annars vart hon väldigt stark, egentligen tycker jag inte om att rida med gramantygel, tycker det kan ge motsatt effekt, men i det här fallet så föredrog jag att rida med det istället för att behöva dra henne i munnen. Men idag hade jag ingen graman och red henne på vanligt tredelat och det gick hur bra som helst! Ingen dragkamp alls och jag kunde jobba henne i form i både trav och galopp, jättelydig var hon. Red inte så länge, dels var hon så fin att jag inte behövde nöta varv efter varv, sen så var jag tvungen att skynda mig in för att duscha innan skolan. 

Här är två bilder från idag:


Det var en väldigt härlig morgon fast det var -13Frost runt mulen ^^

Hästfri

Blev ingen ridning för mig idag, mamma och pappa hade nämligen redan varit ute och gått med hästarna när jag kom hem. Var ganska skönt, så nu sitter jag i soffan och slökollar på TV. Blir nog att hoppa cavalettis imorgon istället, funderar på att rida innan skolan imorgon för jag börjar inte förens halv elva. Men jag har inte riktigt inte betsämt mig, det är ju så skönt att sova, haha!

18 Januari

Idag har jag tränat dressyr för Annica Noren med Kim, hon var väldigt lugn och fin. Hon är väldigt pigg av sig och man får passa sig så att hon inte blir för het, men det var hon inte idag. Lugn och fin. Vi gjorde mycket sidvärtsrörelser i både trav och galopp, hon skötte sig jättebra, dock har hon fortfarande väldigt svårt med öppna i högergaloppen. Det är något jag måste träna vidare på. Nästa vecka ska Annica rida henne och det ska bli jättekul att se! Har nämligen aldrig sett henne blivit riden av någon annan. 

Måste berätta en annan "kul" grej som hände i skolan idag. Vi hade boxning på idrotten, så var det meningen att vi skulle köra två och två, vi fick bara slå lätta slag på axlarna och neråt. Men såklart så lyckades jag få in en fullträff mitt över näsan på en kille, stackare! Så nu sitter jag och har lite dåligt samvete över det, lite roligt att jag är minst i hela klassen.. 
Annars har det väl inte hänt så mycket mer idag, imorgon vet jag inte riktigt vad som händer. Funderar på att hoppa lite cavalettis med Kim.
Varsågod och...

BLOGGA!

Bloggens allra första inlägg här och jag tänkte börja med att presentera mig själv och min ponny Kim, eftersom det ska till största del handla om oss två.
Vi börjar med mig:

Mitt namn är Linda Strandberg, jag är 16 år och jag bor en gård strax utanför Falun i Dalarna. Jag lever tillsammans med mina föräldrar, min syster, en hund, en katt, en kanin och två hästar (+ tre inackorderingar).
Jag har bott här hela mitt liv, och det har nästan alltid funnits hästar med i bilden, förutom ett år då jag inte red alls. Jag har tävlat upp till MSV B hoppning och LA:p1 dressyr, men det är hoppning som gäller nu även fast jag tycker det är roligt och väldigt nyttigt med dressyrbiten. 
När jag inte rider går jag i skola på Lugnetgymnasiet, Byggprogrammet och jag trivs som en fisk i vattnet! Annars är jag med min pojkvän Pontus, mina fina vänner, eller så kopplar jag bara av vid datorn och lyssnar på grym musik!

Kim:

Kim är en D-ponny, sto och född 1995, och jag måste säga att hon är en av mina absoluta favoritponnyer jag någonsin ridit. Hon har verkligen allt en tävlingsponny ska ha, kapacitet, kvickhet, temperament, psyke, ja allt. Hon är en väldigt personlig tjej som älskar uppmärksamhet, när alla tittar och klappar på henne, då är hon som nöjdast. Men hon är väldigt positiv i ridningen och ger allt hon har i både dressyr och hoppning. Vad hon har gjort med tidigare ryttare har jag ingen riktig koll på, mer än att hon har startat MSV B. Vi har placeringar upp till LA och satsar på MSV 2011.
Historien om hur Kim kom till oss är lite annorluna. Jag hade nämligen hennes halvsyster Isabelle innan och tävlade mycket med henne, sen så vart hon skadad och vi bestämde oss för att betäcka henne, det var då jag bestämde mig för att sluta rida. Men så pratade mamma med Isabelles förra ägare som är lite intresserad av avel och hon sa att vi fick byta tillbaka Isabelle mot en D ponny, Kim alltså.
Egentligen var det meningen att jag skulle rida Kim och sedan sälja henne men eftersom vi passade så bra ihop bestämde jag mig för att behålla henne. Så det här där vi står idag, jag har tävlat henne lite förra sensommaren/hösten och lagt ner mycket arbete på dressyren. Utvecklingen med henne går bara framåt och hon blir bara roligare att rida för varje dag som går! :)En bild på oss från i höstas.


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0