30 April

Blev ingen mer uppdatering igåt men jag kan säga att båda hästarna var väldigt fina! Skuttade över lite småhinder med Leo, det tyckte båda han och jag var kul. Kim red jag barbacka men jag jobbade henne som vanligt och hon var jätteduktig, gjorde mycket sidvärst av olika slag och hon var väldigt jämn och fin i sidorna.

På kvällen var jag och mamma ute och övningskörde lite, det gick faktiskt helt klart över förväntan, riktigt roligt var det.

Idag så jobbade jag på morgonen, vilket innebär att jag måste gå upp halv fem, men det är inte så jobbigt som det låter, dock så gick jag upp vid 03.00 och satte på mig byxor och trodde jag skulle åka, men så var det alltså inte så det var bara att krypa ner i sängen igen. Somnade aldrig riktigt om så jag har sovit typ 3,5 h i natt. Haha jag har ingen vidare sinne för det där med tid!Det gick iaf väldigt bra att mjölka, mata kalvar, skrapa skit och allt vad det innebär att ta Lagårn.

När jag kom hem så åkte jag och pappa till Borlänge för att hämta en sak på firman, och då passade jag på att köra lite bil, vi kom hem hela och bilen fungerar fortfarandeså jag kan säga att det gick bra.
Ikväll händer inget speciellt så det blir ett lugnt Valborgsfirande för mig. :)
städat

Vaknade inte förrens halv tolv, hade tänkt rida en häst på förmiddagen men så blev det alltså inte. Passade på att städa mitt rum så nu är det fint och luktar gott igen.
Ska ut och rida Leo på banan lite nu, skriver sen hur det gick!


Dagen ridning

Har faktisk ridit två hästar idag för omväxlingens skull. 
Har lovat att rida Leo (en av de inackoderade hästarna här) därför att Mathilda och Amanda har åkt till Drammen i Norge i två veckor för att tävla där. Alltid roligt att få rida storhäst, känns som jag utvecklas mest då. Känner mig kanska klar på ponny om jag ska vara ärlig även fast det fortfarande är kul, fast Kim har inte så mycket ponny över sig, hon känns inte alls speciellt liten när man rider henne efteråt. 

Red han lite på ridbanan, red mest runt och hittade lite knappar och lärde känna varandra. Har ju aldrig ridit han förut så. Han var väldigt härlig att rida, absolut en typ av häst som jag gillar! :)

Skrittade Kim lite på banan, hon har haft lite uppehåll på allvaret de senaste dagarna, men hon var fin för det :) gjorde inget speciellt, checkade så att allt kändes bra. Kan dock säga att det syns på magen att hon tar det lugnt och har börjat äta gräs! När hon lägger på sig fett så blir det bara på magen så hon ser ut som en ridskoleponny just nu. Laman hon lägger på sig lite över hela kroppen så hon får inte så mycket mage, men hon får en rund och fläskig rumpa ;) Är inte speciellt stolt över mina hästars figur just nu (inte min heller för den delen). Men när Kim får komma igång igen då ska hennes form slipas!

I början av säsongen va hon riktigt slimmad och snygg!

Nej jag är inte död

Jag är bara jävligt dålig på att blogga.

Tänkte berätta lite kort om vad jag har gjort de senaste dagarna. Mest har jag legat inomhus som en zombie, är verkligen inte van med den här värmen så jag klarade knappt av att vara ute. Skönt att det var lite svalare idag iallafall. 
Kim har haft det väldigt slappt de senaste dagarna, har gått någon enstaka promenad med henne men mest har hon fått stå i hagen och sova. Men hon verkar ganska nöjd med det. 

Idag så var jag till frisören. Jobbar på att bli ljusare efter flera år som svarthårig, inte det lättaste med andra ord. Men vi gjorde en avfärgning så nu är jag hyffsat ljus. Rödbrun med lite koppartoner skulle jag säga att det är :) Tog en bild men kameran vill inte samarbeta med datorn just nu. 

En sånhär fick följa med mig hem, så jag kan bättra på färgen när det behövs. 734 Copper cold heter den jag köpte.Efter det så åkte jag och jobbade. Allting var som vanligt och det flöt på bra. Fick flaskmata två kalvar som föddes igår också. Alltid lika mysigt även fast de inte riktigt vill samarbeta alla gånger.. Söta är det iaf.

Ska jobba imorgon också men då ska jag bara vara kvar till fyra för jag ska förmodligen grilla hos en kompis på kvällen. 

Men det bästa jag har och säga är att uppfödaren hörde av sig igår och talade om att en av valparna är min! Längesen jag blev så jäkla glad över någonting. Det var nämligen bara två tikar och det var jag, en till och uppfödaren som ville ha en varsin tik, så jag trodde att det säkert inte skulle bli någon därifrån men så blev det!
Så efter midsommar anländer den lilla krabaten, längtar sjukt mycket.

Kolla vilka sötnosar!


Dagens ridpass

Skrittade Kim kravlöst på långa tyglar i 20 min. Red först på åkern men när hon började takta och hålla på så orkade jag inte bråka så jag gick in i paddocken och fortsatte skritta där. Var ganska så mysigt i det fina vädret :)

Har förresten fixat ny design, är lite bättre än den förra iaf :)

Nytt schabrak

Hej!
Har ridit Kim lite på förmiddagen. Red henne i en liten högre dressyrform, gjorde mycket halter. I början så vart halterna inte bra, så fort hon stannade upp så blev hon stum i munnen och jättesvår att rubba, men efter att ha gjort halt efter halt så lossnade det och halterna blev riktigt bra. Gjorde även så att jag böjde henne några meter eller gick in på en volt sen rakriktade jag henne några meter och sen böjde åt andra hållet eller gjorde en volt. Hade helt stilla hand och använde bara benen och sitsen, det gjorde hon jättebra så det gjorde jag inte så jättemånga gånger.

Hade hoppträning för Stina sen, jättebra gick det och Laman tyckte det var superkul att få hoppa lite.

Har fått nytt schabrak, jättefint är det! Vinrött med ljus kant och en guldig snurra. Kass mobilbild:Ska åka iväg och jobba lite klockan tre, ska mölka. Roligtroligt :) haha

Godmorgon!

Lite bilder från när jag och Stina red igår :)Rund och fin!BakdelsvändningStina i full fart!

Haha så fult

Har datakunskap, det här har jag åstakommit på en timme!


Mirremannen 19 April

Red Mirre för Annica, riktigt fin var han. Han har verkligen utvecklats, så himla kul att se hur fort det går framåt.
Vi tränade mycket på att han inte ska tränga in med bogarna när jag svänger, utan att han ska verkligen forma sig runt skänkeln. Red med ganska bred hand och gjorde mycket ledande tygeltag. Det märks verkligen att han lättare i galoppen, och tur att det är hans starka gångart, man ska ju inte travhoppa på tävling! På slutet var han även väldigt fin i traven, mjuk och rund. Har inte så mycekt mer att säga. Visar två bilder från idag istället.

Kan säga att han har lika mycket tryck i galoppen som det ser ut på bilden ;)

Har du känsla för hästar?

Något jag tänkt på väldigt länge är att det finns så sjukt mycket människor som håller på med hästar som inte borde det, eller ja, djur överhuvudtaget.
Eftersom vi har ridhus på gården där det brukar komma människor från alla möjliga ställen och rida hos oss så får man ju se en hel del. Mycket kul och insprerande men även en hel del galet. Till exempel så var det några människor hos oss och löshoppade för någon vecka sedan. De hade höjt upp oxern betydligt högre än vad hästen var beredd att hoppa och det resulterade att de jagade den stackars hästen med långpisk. En pisk kan alltid vara bra att ha vid löshoppning , men att svinga den som ett lasso efter en stressad och uppjagad häst känns allt annat än bra.
En annan sak jag reagerade på vid det tillfället var att mitt i den röran så hade de barn, jag skulle aldrig låta några barn se någon behandla en häst på det viset. Vad ska de få för intryck och tro om hur man ska hantera en häst?

Långa sporrar som används fel, oroliga händer som sliter och drar, omuskulade hästar och överviktiga hästar är några andra grejer som jag brukar se som jag hatar.
Ingen häst har bett om att gå i ett ridhus, hoppa hinder, göra skänkelvikningar och dylikt. Därför tycker jag att man har en skyldighet att få hästen att tycka det är roligt. Sen så ska man såklart inte låta den göra vad den vill och ibland kan alla hästar behöva en tillrättasägelse om den gör något den vet att den inte får göra, eller om den agerar farligt. Men man ska veta vad man gör och varför, det finns så många mer sätt än våld.

En sak jag undrar över är att hur man kan slå, skrika åt och rycka hästen i munnen och sedan ge den en klapp, en puss och ställa in den i boxen med gott samvete?


Dagens ridpass

När jag gick ut i stallet så kom jag på den geniala idén, jag ska tömköra henne lite idag! Men tror ni att jag hittade mina tömmar? Såklart nej, så det var bara att sadla och rida istället. Lite tråkigt eftersom jag blev väldigt sugen på att tömköra. Får ta och leta på tömmarna någon dag, och köpa en ny gjord, den jag har är lite liten för Kim eftersom den är anpassad för typ B-ponnyer. 
Men hon var väldigt fin när jag red iaf. Eftersom hon har blivit så jämn i sidorna så red jag mycket på rakt spår idag. Gjorde mycket halter, hon tycker det är ganska tråkigt, hon stannar alltid i typ en sekund och sen kör hon upp huvudet och börjar gå igen. Varför ska man stå still när man kan gå? 
Men efter ett tags nötande så vart halterna riktigt bra så då gjorde jag lite ryggningar. Hon drog lite till höger då, så jag försökte att få henne att backa rakt bakåt, gick hyffsat bra. Men jag ska fortsätta med det nästa gång. 

Tycker den här ser ganska bra ut, ser ganska bekväm ut iaf.Gårdagens ridpass

Mirre: Hoppade han litegrann. Ställde upp två hinder på långsidan med 21 m i mellan. Satan vad han hoppade! Aldrig känt sådana språng på han förrut. Han höll på att hoppa mig ur sadeln flera gånger. Var iaf väldigt kul att känna att det blivit sådan skillnad och att han verkligen tagit tills sig allt vi jobbat med. Längtar tills nästa gång vi ska hoppa!

Kim: Skrittade henne på banan som vanligt och gjorde det jag gjort den senaste veckan med henne. Hon kändes iaf väldigt bra och jämn i kroppen. 

Ska ut och rida henne nu, hörs sen!

Gårdagens tävling

Orkade aldrig skriva det igår så jag gör det nu.
Det gick iaf väldigt bra, red tre ponnyer, Lady, Bresco och Minolta. Alla tre är D-ponnyer.
Lady (6 år) och Bresco (7 år) har båda tävlat väldigt lite och eftersom jag inte har ridit de förut (bara lite på Fredagen) så hade jag ingen aning om hur det skulle gå. Men det blev två fina nollor så det var kul :) Lady gick clear round 80 cm och Bresco LC, hamnade en utanför placering på henne :P

Sen vard et yrvädret Mini (5 år) som skulle debutera LB, även henne hade jag bara ridit en gång innan men det blev en klockren runda även där.

Så med andra ord så var det en väldigt lyckad dag, 3 felfria ritter av tre möjliga, det är dumt att klaga. Fint väder hade vi också. Terese som äger ponnyerna ska lägga ut filmerna på sin hemsida så då jag kan visa dem sen.

Husbygge m.m.

Hej!

Kan börja med att säga vilken awsome dag det har varit. Den har varit kul och lärorik, och ett fantastiskt väder på det gjorde inte saken värre. Har varit med hantverkarna idag och hjälpt till att isolera, lägga golvvärme och armera till mitt framtida hus på gården. Höll på med det fram till lunch ungefär. 

Har ridit både Kim och Laman idag. Först red jag ut Laman med Mathilda, kravlöst och mysigt :) Sen skrittade jag Kim på ridbanan (Första gången för i år!) och jobbade henne. I början var hon ganska stel och stum, men det lossnade fort och hon var riktigt fin och mjuk i slutet. Det jag mest gjorde var att få henne så låg och rund i formen som möjligt, böjde mycket åt båda hållen, rollkur ;) haha nejdå! Tränade även på att fast hon ska böja halsen mycket så ska inte ytterbogen försvinna till andra sidan ridbanan typ. Det gjorde jag genom att rida på volt och samtidigt som jag ställer innåt så flyttar jag henne med ytterskänkeln. Det gick helt klart över förväntan, hon gjorde det hon skulle och försökte inte ens smita en enda gång, duktig hest :)

Tog av alla hästarna täckerna idag och gud vad det myste! Hade de ute till klockan 18.15 och när det hände senast vet jag inte, vanligtvist så går de in vid 15.30.Det här har jag alltså gjort idag

Kan även berätta att jag ska tävla på Lördag, ska rida några ponnyer åt Terese Jons. Har inte suttit på alla, men jag ska bara rida LC så. Ska bli jäkligt kul iallafall, åker upp imorgon kväll och sover där. Tävlingarna börjar inte förrens 13.00 så det är skönt. 

Nu ska jag kolla på How i met your mother :) Ovanligt va? ;)Dagens ridpass

Har tränat för Annika idag med Mirre.
Tränade att ha han framme för skänkeln hela tiden och att han ska ta stöd i bettet mer. Fick göra mycket tempoväxlingar, serpentinbågar och lite basicgrejer. Vart inget superavancerat dressyrpass med andra ord, men det gick bra och det var nyttigt för både mig och Mirre. Han fick en sjuhelvetes trav i slutet! 

Mirres pappa Manhattan :Borstade av lergrisen Kim lite också, annars hare jag inte gjort så mycket mer idag än skolan. Passade på att sola lite solarium när det var en stund kvar tills bussen skulle gå. Har inte gjort det på jättelänge, så det var ganska skönt. Tror det blev lite resultat iaf :) Hoppas det iaf för jag är så blek vanligtvis.

Kennelbesök

Har varit på en kennel idag och hälsat på, ska ju nämligen köpa hund till sommaren. En welsh corgi pembroke blir det. Fick träffa flera sådana idag och vilka trevliga hundar! Sociala utan att vara dryg och bara allmänt fina och duktiga. Fick träffa både mamman och pappa och det var jättefina och snälla båda två, bara hoppas på att det blir tre tikar, nämligen tre stycken som vill ha.Tjockis!

Har även hunnit med att gå på Ikea, fyndade en köksö, stolar och lite smågrejer som kastruller och sånt. Var klar på under en timme så pappa var väldigt nöjd med det besöket, han är inget större fan av att gå på Ikea.. 

STENSTORP Köksö vit Längd: 126 cm Bredd: 79 cm Höjd: 90 cm

Äntligen en bild!Såhär ser alltså Mirre ut, väldigt fin, enligt mig iaf!
Har ridit han idag och då fick Stina fota. Hoppade lite och det gick bra, gjorde samma sak som förra gången men den här gången hade vi en oxer med. Det var inga problem och han gjorde det han skulle. Hade lite lektion för Stina på kvällen, det gick bra och jag red Laman lite också.  :)

Har även mockat hela ridbanan också, har ju haft den som hage till Laman när det varit snö men nu går hon i sin vanliga hage. Den har torkat upp helt så pappa ska få sladda den så kan vi börja rida på den :D Man blir så trött på ridhus efter en hel vinter. Fast jag klagar inte, skulle aldrig klara mig utan ridhus under vinteråret :P

Nu ska jag dricka upp min cola och bara ta det lugnt resten av kvällen :)

Klinikbesök

Hej alla glada!

Har varit på ATG med Kim idag på återbesök och det gick både bra och dåligt. Det bra var att hon var fräsch vänsterbak men hade fortfarande en reaktion på högerfram. Så vi behandlade henne igen där och hon ska skrittas i tre veckor till så ska vi tillbaka den 2 Maj. Håll tummarna på att hon är fräsch då för nu är jag verkligen tävlingssugen!

Vart ingen uppdatering igår men jag kan berätta att det gick väldigt bra att kakla och det vart skitsnyggt, bilder kommer. Jag ska bara hitta min kamera...

En annan kul grej är att min kingslandväst har kommit! Var och hämtade ut den idag efter att vi hade varit hos veterinären och jag älskar den redan! Så grymt skön och varm, men ändå lätt och smidig. Hade den på mig när jag kvälssfodrade och jag njöt av varje sekund ;) hahaDet som är kvar av dagen ska jag spendera alldeles för mig själv, eller ja.. En stor godispåse gör mig sällskap, och Putte såklart :D


Dagen

Har äntligen fått börja komma ut på övningsgården i skolan nu! Man var rätt trött på att ha teori efter en och en halv vecka. Vi håller iaf på att bygga en väggform. Men vi är 16 personer så det blir inte så mycket att göra för varje, men det funkar :) För de som inte vet så är alltså en väggform precis som det låter, en form man gjuter väggar i.
Såhär kan en sådan se ut, dock är den vi gör mycket mindre.När jag kom hem från skolan sen så red jag Mirre lite dressyr, han var jätteduktig. Tränade mycket på att han ska forma sig i sidorna. Han är väldigt duktig och flyter inte ut med bogarna som många andra unghästar gör men då blir det istället lite tvärt om, så han bara svänger utan att forma sig. Men han är lättlärd så han förstår ganska kvickt vad man vill. Kan även berätta att han såklart inte hetter Mirre, hans riktiga namn är Mr Miracle man :) Ska komma ihåg att fixa bilder!

Kim fick stå idag också, och det har jag lite dåligt samvete för. Men det var dels för att jag var grymt hungrig efter att ha ridit Mirre och sen vart klockan mycket, men även för att hon var så satans lortig, man behövde typ munskydd för att ta av täcket, så mycket dammade det. Imorgon ska hon bli ordentligt borstat och skrittjobbad, är nämligen ledig från skolan imorgon, eller ledig och ledig. Det kommer en som ska kakla i köket och då ska jag vara med han, och eftersom mina bygglärare tyckte det lät bra så lät de mig stanna hemma och vara med på det. Skolan har någon temagrej på eftermiddagen imorgon om rasism och dyl. så det var ganska skönt att slippa allt det. Nu ska jag kolla lite på How I met your mother och bara ta det lugnt resten av kvällen :)

Vår

Som hästmänniska vet man exakt när våren har kommit, det är när hästarna kommer in från hagen som träsktroll.

Så här ren och fin var Kim

Just nu

Sitter i en av skolans datasalar. Är klar med alla uppgifter så jag kan bara ta det lugnt och göra vad jag vill typ, ganska skönt. Ska ha idrott efter lunch och vi ska ha rullstolsbasket :D

När jag kommer hem ska jag ut och köra med en kompis. Har inte kört på flera år! Vi hade en shettis förut som tyckte det var jättekul att bli körd men sen vi sålde han så har jag inte kört. Kul ska det bli iaf, kanske ska bli kusk istället ;) haha *skojar*

Kim får nog vila idag, ska bara borsta henne :) Ska nog putsa lite utrustning, alltid härligt med nyputsade grejer.

Whenever I start feeling sick, I stop feeling sick and be awesome instead!

Chacha bloggen! :D
Haft en ganska chill skoldag idag, började inte förrens efter lunch så jag åkte in och tränade innan skolan. I skolan gjorde vi inte speciellt mycket, svarade på frågor på datorn typ. När jag kom hem vilade jag lite och sen begav jag mig ut på en skrittur med Kim, prövade med graman, i början var hon jättelugn och så vart hon mer och mer på tårna och sista biten studsade hon. Kändes ganska dumt att rida med graman när man ska ut och skritta.. Rider ju aldrig med graman annars så :P 
Men det är ju inte många dagar tills vi ska till veterinären nu så jag får förhoppningsvist börja trava henne till helgen! 

Lyckades ta en bild iaf medans hon fortfarande var lugn


Skrittpasset

sådärja, nu har jag ridit Kim :) 
Gjorde samma sak som igår fast ännu mer strechting, verkligen överdrivde varje böjning. Tror hon tyckte det var skönt för det kändes som hon böjde sig lite extra av sig själv. Fick henne väldigt låg och mjuk iaf, skritt är helt klart en underskattad gångart att jobba hästen i!

Kim i ridhuset:Efter det så ryktade jag henne noga, strechtade henne och satte på back on track :)

Tjockhest + tjockkanin, typ 2 sek innan bilden togs så satt Snuffen och luktade på Kims hov, det var lite gulligt.Tog en bild på våra hagar som just nu är väldigt vackra..Känner att den här bilden verkligen sprider glädje ;)

Nu ska jag kolla på How I met your mother och sen sova :)

Dåligt

Hej! 
Känner mig verkligen som världens sämsta bloggare just nu, men jag har inte lust att blogga om mina händelselösa dagar som ingen vill läsa om. Men nu kände jag verkligen att det var dags för en liten uppdatering.
Har tillbringat helgen hos Pontus, vi har ätit och kollat på TV typ. Skrittjobbade Kim lite igår också, red henne i en väldigt låg form så hon skulle strechta ryggen och ta stor och lugna steg. Hon var jätteduktig fast efter typ 20 minuter tyckte hon att det var dags att trava, men det får hon ju tyvärr inte än. På Fredag ska vi tillbaka till ATG och kolla så att hon är fräsch igen. 
Hoppade Mirre idag också och det gick jättebra. Ställde upp två hinder på diagonalen och red som i en åtta. Det var inga problem alls, man kan verkligen inte tro att det är andra gången i sitt liv som han hoppar med en ryttare på ryggen! Ska gå ut om en liten stund och skritta Kim, ska även ha lite lektion för Stina. Berättar om det sen :)

RSS 2.0